Kabinetin Salajakustik, ofrohen një gamë e gjerë shërbimesh

Prej 17 vjetesh kemi punuar me përkushtim për t’ju ardhur në ndihmë rreth 14 000 personave që vuajnë nga humbja e dëgjimit në Shqipëri, Kosovë, si dhe trevat shqiptare të Maqedonisë dhe Malit të Zi. Kjo, duke ofruar produkte dhe shërbime cilësore, si dhe duke bërë vazhdimisht përqasjen e praktikave dhe metodave teknike më të avancuara të protezimit akustik.

Percepto valët zanore të mjedisit që na rrethon

Dëgjimi është aftësia për të perceptuar valët zanore të mjedisit që na rrethon, si dhe aftësia e trurit për t’i interpretuar tingujt, përfshirë ato të bisedës.

frekuenca-300x300

Mekanizmi I Dëgjimit

Mekanizmi i dëgjimit, si dhe ai i ekulibrit është mjaft i ndërlikuar. Kjo, pasi dridhjet (vibracionet) e tingujve shkaktojnë stimulimin e receptorëve të dëgjimit, kurse lëvizjet e kokës trazojnë lëngjet që rrethojnë organet e ekuilibrit.

Oticon_Opn__City_Square_miniRITE_in_Hand_NDS_130050_Width137mm_300dpi_C_Oticon-300x300

Problemet Me Dëgjimin

Dëgjimi është aftësia për të perceptuar valët zanore të mjedisit që na rrethon, si dhe aftësia e trurit për t’i interpretuar tingujt, përfshirë ato të bisedës. Humbja e dëgjimit është një problem që ndikon negativisht në jetën e një personi

Mbrojtja-e-dëgjimit-300x300

Mbrojtja e dëgjimit

Të paraqiteni menjëherë të mjeku ORL, në rast të dëmtimeve të menjhërshme nga zhurma të fuqishme, shkrepja e një arme afër veshit, krijimi të një një zhurmë te madhe në vesh, që vazhdon pas frekuentimit të një ambienti me muzikë me zë të lartë.

Aparatet e dëgjimit funksionojnë një sajë të një qarku kompleks

Vendosja e një aparati dëgjimi apo proteze akustike rekomandohet në rastin e dëmtimit të rëndë deri në të thellë të nervit të dëgjimit, otosklerozës, traumave të hershme akustike, të rinjve me shurdhësi të lindur, dëmtimit të nervit në fëmijëri gjatë gjendjeve virale, gjendjeve hipertermike, si dhe kur mjeku ORL nuk rekomandon zgjidhje me ndërhyrje kirurgjikale apo trajtime medikamentoze.

LAJME TË REJA


  Adresa:

  Pallatet e Shallvareve përballëe Taiëan

  Telefon:

  +355 68 23 80 095
  null

  Fax:

  +355 4 2262 304
  null

  E-Mail:

  info@salajakustik.com

  PARTNERËT TANË

  MEDIA

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.